Positive SSL Wildcard

Posjeta predstavnika švedskog biroa zelene karte

Dana 12.05.2017.godine, Biro zelene karte BiH zvanično su posjetili predstavnici odjela za štete Biroa zelene karte Švedske. Delegaciju švedskog biroa činili su: Katja Vadnov, Mark Van Gessel i Roland Lindersson. Radni sastanak je održan u prostorijama Biroa zelene karte BiH. Studijska posjeta švedskog biroa je realizovana u cilju boljeg razumijevanja načina rada nacionalnog biroa izvan EU.

U tom cilju izvršena je prezentacija BIH tržišta osiguranja od automobilske odgovornosti, kao i predstavljanje Biroa zelene karte BiH i njegovih članica. Tom prilikom su predstavljeni i statistički podaci o štetama nastalim u BIH, a prouzrokovanih od strane vozila sa švedskom registarskom oznakom, kao i obratno – podaci o broju šteta u Švedskoj, prouzrokovani od vozila sa BIH registracijskom oznakom.

Konstatovano je da ne postoji veliki broj otvorenih predmeta niti kod jednog nacionalnog biroa, te da su se svi do sada otvoreni predmeti, vrlo brzo i riješavali. Nadalje razmjenila su se iskustva po slijedećim zajedničkim temama: neosigurana vozila, informativni centi, zaštita ličnih podataka, načini prijave šteta od strane oštećenih, upotreba evropskog izvješća o nezgodi i policijskih zapisnika i drugo.

Međusobni dijalog i razmjena iskustava je uvijek razlog za susrete poslovnih partnera i način unaprijeđenja dalje saradnje, što su obadvije strane i ovaj put potvrdile.